Hozzávalók
3 tojás
150 gramm nádcukor (vagy sima)
200 gramm margarin
1 citrom reszelt héja (vagy 1 csomag Dr.Oetker citromhéj)
150 gramm liszt
fél kk. őrölt fahéj
1 kk. sütőpor
2-3 marék meggy (vagy gyümölcs ízlés szerint)
Elkészítés
3 tojásfehérjét kemény habbá verni 1 kanál cukorral.
A maradék cukrot krémesre keverni a margarinnal, tojássárgájával és citromhéjjal.
Összekeverni a lisztet a sütőporral és fahéjjal.
A margarinos krémbe felváltva adagolni a habot és a lisztes keveréket.
Formába kanalazni, majd ráhelyezni a meggyeket.
180 fokon 35-45 percig sütni (tűpróba!!).
Forrás
Ezt használtam alapnak, pár hozzávalón változtattam csak:
Ezt használtam alapnak, pár hozzávalón változtattam csak:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése