2012. április 23., hétfő

40 # Tejfölös pogácsa



Hozzávalók
500 gramm liszt
250 gramm margarin
3 dl tejföl
1 dl tej
25 gramm élesztő
1 kávéskanál cukor
3 kávéskanál só
tetejére tojás és reszelt sajt

Elkészítés
Cukrot a tejbe keverni, majd felmelegíteni és az élesztőt felfuttatni benne.
Liszthez adagolni a tejfölt, 150 gramm margarint és az élesztős tejet, majd összegyúrni.
A tésztát kelni hagyni, nekem kb 2 óra alatt ennyit kelt:
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtani, 
a maradék 100 gramm margarint megolvasztani,
és felét a kinyújtott tésztára kenni.
A tésztát feltekerni hengerré, majd letakarva 15 percig keleszteni.
Ismét kinyújtani, és a maradék margarint elkenni rajta, 
majd hengerré tekerve 15 percig keleszteni.
Ujjnyi vastagságúra nyújtani,
tojással megkenni, majd berácsozni.

A kiszaggatott pogácsákat megszórni reszelt sajttal,
majd 200 fokon kb. 20 percig sütni.





Forrás
Kifőztük, Népszabadság gasztromelléklet, 2012. április, 28. oldal


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése