Hozzávalók
tortalaphoz:
6 tojás
250 gramm porcukor
1 cs. van.cukor
125 ml olaj
(én olívaolajat használtam)
125 ml víz
250 gramm liszt
(eredeti recept réteslisztet kér)
fél cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
csipet só
krémhez:
125 gramm porcukor
1 cs. van.cukor
3 tojássárgája
50 gramm étkezési keményítő
2,5 dl tej
250 gramm tortabevonó
200 gramm margarin
díszítéshez marcipánrépák
Elkészítés
A porcukrot és van.cukrot a tojássárgájával kikeverni, majd ebbe adagolni felváltva a vizet és olajat.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verni.
Lisztet, sütőport és kakaóport összekeverni.
A cukros masszához adagolni a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjét.
175 fokon 50-60 percig sütni (tűpróba).
Miután elkészült, még a formában hagyni kicsit hűlni.
A csokikrémhez a porcukrot, vaníliáscukrot, tojássárgáját, tejet és keményítőt gőz felett sűrű krémmé keverni géppel, majd hideg vízfürdőben lehűteni.
A tortabevonót gőz felett megolvasztani.
A margarint krémesre keverni, majd a tojásos krémet és a tortabevonót hozzáadagolni.
Lisztet, sütőport és kakaóport összekeverni.
A cukros masszához adagolni a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjét.
175 fokon 50-60 percig sütni (tűpróba).
Miután elkészült, még a formában hagyni kicsit hűlni.
A csokikrémhez a porcukrot, vaníliáscukrot, tojássárgáját, tejet és keményítőt gőz felett sűrű krémmé keverni géppel, majd hideg vízfürdőben lehűteni.
A tortabevonót gőz felett megolvasztani.
A margarint krémesre keverni, majd a tojásos krémet és a tortabevonót hozzáadagolni.
A tortaalapot tetszés szerinti lapokra vágni és krémmel tölteni.
Tetejére marcipánrépák, vagy bármi más díszítés :)
Források
tortalap: http://www.tutitippek.hu/blog/kakaos-olajos-tortalap.php
krém: http://timiakonyhaban.blogspot.com/2011/11/25-csokoladetorta.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése