2012. április 22., vasárnap

39 # Húsvéti torta - répatorta






Hozzávalók

tortalaphoz:
6 tojás
250 gramm porcukor
1 cs. van.cukor
125 ml olaj 
(én olívaolajat használtam)
125 ml víz
250 gramm liszt
(eredeti recept réteslisztet kér)
fél cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
csipet só

krémhez:
125 gramm porcukor
1 cs. van.cukor
3 tojássárgája
50 gramm étkezési keményítő
2,5 dl tej
250 gramm tortabevonó
200 gramm margarin

díszítéshez marcipánrépák



Elkészítés

A porcukrot és van.cukrot a tojássárgájával kikeverni, majd ebbe adagolni felváltva a vizet és olajat.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verni.
Lisztet, sütőport és kakaóport összekeverni.
A cukros masszához adagolni a lisztes keveréket, majd a tojásfehérjét.



175 fokon 50-60 percig sütni (tűpróba).
Miután elkészült, még a formában hagyni kicsit hűlni.


A csokikrémhez a porcukrot, vaníliáscukrot, tojássárgáját, tejet és keményítőt gőz felett sűrű krémmé keverni géppel, majd hideg vízfürdőben lehűteni.

A tortabevonót gőz felett megolvasztani.
A margarint krémesre keverni, majd a tojásos krémet és a tortabevonót hozzáadagolni.


A tortaalapot tetszés szerinti lapokra vágni és krémmel tölteni.
Tetejére marcipánrépák, vagy bármi más díszítés :)






Források

tortalap: http://www.tutitippek.hu/blog/kakaos-olajos-tortalap.php

krém: http://timiakonyhaban.blogspot.com/2011/11/25-csokoladetorta.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése