Hozzávalók
5 tojás
150 gramm cukor
1 teáskanál vaníliakivonat (kb 1 ampulla)
2 narancs
100 gramm margain
650 gramm túró
2 evőkanál tejföl
70 gramm liszt
70 gramm étkezési keményítő
csipet só
650 gramm túró
2 evőkanál tejföl
70 gramm liszt
70 gramm étkezési keményítő
csipet só
Elkészítés
Margarint felolvasztani.
Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verni.
Tojások sárgáját a cukorral összekeverni, ehhez adagolni
a vaníliakivonatot, narancsok lereszelt héját, langyosra hűlt margarint.
Hozzákeverni a túrót, tejfölt, narancslevet, majd a lisztes étkezési keményítős keveréket.
A tojásfehérje habot óvatosan beleforgatni.

Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verni.
Tojások sárgáját a cukorral összekeverni, ehhez adagolni
a vaníliakivonatot, narancsok lereszelt héját, langyosra hűlt margarint.
Hozzákeverni a túrót, tejfölt, narancslevet, majd a lisztes étkezési keményítős keveréket.
A tojásfehérje habot óvatosan beleforgatni.
180 fokon 1-1,5 órát sütni.
Félidőben ajánlott a tetejét letakarni, hogy ne barnuljon nagyon meg.
Forrás
Kifőztük, Népszabadság Gasztromelléklet, 2012. április, 23. oldal (Túrókuglóf)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése