Hozzávalók
500 gramm liszt
200 gramm burgonya
25 gramm élesztő
50 gramm vaj
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 tojás + 1 a kenéshez
1 dl tej
1 dl a burgonya főzővizéből
Elkészítés
Burgonyát enyhén sós vízben puhára főzni, összetörni, majd hűlni hagyni.
Lisztet kimérni, közepébe kis lyukat mélyeszteni, és ide szórni a cukrot,
élesztőt, majd felönteni a langyos víz és tej keverékével.
15 percig meleg helyen állni hagyni.
Beledolgozni a többi alapanyagot is, majd 1 órán keresztül kelni hagyni.
Burgonyát enyhén sós vízben puhára főzni, összetörni, majd hűlni hagyni.
Lisztet kimérni, közepébe kis lyukat mélyeszteni, és ide szórni a cukrot,
élesztőt, majd felönteni a langyos víz és tej keverékével.
15 percig meleg helyen állni hagyni.
Beledolgozni a többi alapanyagot is, majd 1 órán keresztül kelni hagyni.
Ujjnyi vastagságúra nyújtani, tetejét berácsozni, majd kiszaggatni a pogácsákat.
Mikor a tészta elfogyott, a kiszaggatott pogácsákat ismét 1 órán keresztül kelni hagyni.
Népszabadság gasztromelléklet, Kifőztük, 2012. április, 28.oldal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése