Hozzávalók
150 gramm kókuszreszelék
4 tojás
250 gramm cukor
200 ml olaj
200 ml ananászlé (pl a konzervből)
300 gramm liszt
1 csomag sütőpor
490 gramm ananász
400 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
100 gramm túró
1 csomag vanillincukor
4 tojás
250 gramm cukor
200 ml olaj
200 ml ananászlé (pl a konzervből)
300 gramm liszt
1 csomag sütőpor
490 gramm ananász
400 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
100 gramm túró
1 csomag vanillincukor
Elkészítés
100 gramm kókuszreszeléket zsiradék nélkül megpirítani. Ananászkarikákat lecsepegtetni.
Tojásokat a cukorral krémesre keverni, ehhez adni az olajat és az ananászlevet.
A lisztet összekeverni a sütőporral, majd a pirított kókuszreszeléket hozzáadni.
A masszát tortaformába önteni, majd 180 fokon 40-50 percig sütni (tűpróba!!).
Miután elkészült hűlni hagyni, és középen félbevágni.
A krémhez az ananászkarikákat felkockázni.
A habtejszínt kemény habbá verni a habfixálóval és a vanillincukorral, majd óvatosan belekeverni a túrót.
5-6 evőkanállal félrerakni a krémből a torta tetejére, a többihez hozzákeverni az ananászdarabokat és rákenni a tortalap aljára.
A tortalap tetejét ráhelyezni, majd a félretett krémmel megkenni.
Az 50 gramm kókuszreszeléket rászórni, majd ízlés szerint díszíteni a tetejét.
Tojásokat a cukorral krémesre keverni, ehhez adni az olajat és az ananászlevet.
A lisztet összekeverni a sütőporral, majd a pirított kókuszreszeléket hozzáadni.
A masszát tortaformába önteni, majd 180 fokon 40-50 percig sütni (tűpróba!!).
Miután elkészült hűlni hagyni, és középen félbevágni.
A krémhez az ananászkarikákat felkockázni.
A habtejszínt kemény habbá verni a habfixálóval és a vanillincukorral, majd óvatosan belekeverni a túrót.
5-6 evőkanállal félrerakni a krémből a torta tetejére, a többihez hozzákeverni az ananászdarabokat és rákenni a tortalap aljára.
A tortalap tetejét ráhelyezni, majd a félretett krémmel megkenni.
Az 50 gramm kókuszreszeléket rászórni, majd ízlés szerint díszíteni a tetejét.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése