Hozzávalók
35 gramm puha vaj
250 gramm rozsliszt + nyújtáshoz
1/2 csomag szárított élesztő
1/2 teáskanál só
175 ml víz
díszítéshez tojássárgája, napraforgómag, kömény, szezámmag....
Elkészítés
Lisztet, élesztőt, sót és vajat összedolgozni.
Hozzáadni a vizet és tésztává gyúrni.
30 percre hütőbe helyezni.
A nyújtáshoz belisztezni a felületet, majd 5 mm vastagságúra nyújtani.
Köröket és rúdakat szaggatni.
Külön tepsibe sütni a különböző tésztamennyiségeket, hogy egyenletesen süljenek meg.
Tetejét megkenni tojássárgájával, majd megszórni napraforgómaggal, köménnyel, ízlés szerint.
200 fokon 10-15 percig sütni.
Forrás
Billa frisch gekocht, Jänner/Februar 2014, Roggenkräcker
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése