2014. április 14., hétfő

92 # Ropogtatnivaló pálcikák rozslisztből



Hozzávalók

35 gramm puha vaj
250 gramm rozsliszt + nyújtáshoz
1/2 csomag szárított élesztő
1/2 teáskanál só
175 ml víz
díszítéshez tojássárgája, napraforgómag, kömény, szezámmag....

Elkészítés

Lisztet, élesztőt, sót és vajat összedolgozni.
Hozzáadni a vizet és tésztává gyúrni.
30 percre hütőbe helyezni.

A nyújtáshoz belisztezni a felületet, majd 5 mm vastagságúra nyújtani.
Köröket és rúdakat szaggatni. 
Külön tepsibe sütni a különböző tésztamennyiségeket, hogy egyenletesen süljenek meg. 


Tetejét megkenni tojássárgájával, majd megszórni napraforgómaggal, köménnyel, ízlés szerint.

200 fokon 10-15 percig sütni.

Forrás

Billa frisch gekocht, Jänner/Februar 2014, Roggenkräcker




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése