2014. szeptember 24., szerda

111 # Csokoládékóstoló Sopronban


2014. augusztus elején Kornéliával ellátogattunk a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda csokikóstolójára.
Ez volt az az alkalom, amikor 4,5 évesen először (és talán utoljára) hallottam tőle, hogy nem kér több csokit, mert dugig van vele ;o)

Többször jártunk már itt korábban sütizni, kávézni, szeretjük a helyet.
Eddig mindig csak a sütire, kávéra várva nézelődtem, messziről, most viszont mielőtt a kóstolás kezdődött megnéztük a kiállított dolgokat közelről is.




A kóstolás egy  köszöntő pezsgővel kezdődött, ez lehetett alkoholmentes is, mivel vezettem, magamnak is azt kértem. Kornélia végül nem itta meg, mert "bubis" és azt nem szereti, de a benne lévő trüffelgolyó ellen nem tiltakozott. Ezt is helyben készítik és szintén megvásárolható.



A kóstoló egy elkülönített szobában volt, ahonnan rálátás nyílt a csokoládéműhelyre.



A vetítés során végigkísérjük a kakaóbab leszedésétől kezdve egészen a kész csokoládéig tartó hosszú folyamatot, mely során magyarázatot is kapunk az épp látottakra.
A csokoládékészítés ismertetése után nyílik lehetőség a kóstolásra: nyers csokoládé, ét- és tejcsokoládék különböző ízesítéssel. Ehhez kis tálakat kapunk, amiket annyiszor és olyan csokival pakolunk meg, ahogy csak kívánjuk.


A csokidarabok kis tálcákra vannak kirakva névvel ellátva.



Legtöbb időt a tejcsokiknál töltöttük, nekem még maradt erőm az étcsokiból is párat megkóstolni, Kornélia azokból nem sokat evett.
Számomra legélvezetesebb a levendulás étcsoki volt.


A csokoládé-szökőkúthoz érve már igencsak telített volt a hasunk, de a csokiba mártogatott gyümölcsöknek nem tudtunk ellenállni:)



Zárásként pedig étcsokoládéból készült forró csokit szolgáltak fel.



Sopronba látogatóknak, átutazóknak, kisgyermekkel is kiváló program!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése