Hozzávalók
380 gramm teljes kiörlésű liszt (vagy sima)
1 tojás
250 gramm vaj
150 gramm cukor
20 gramm mandula darabolva
2 teáskanál sütőpor
1 csomag van.cukor
1 csipet só
2 evőkanál lekvár (nálam épp áfonya)
700-750 gramm eper
Elkészítés
A lekvár és az eper kivételével az összes hozzávalót összegyúrni.
A tésztamennyiség kicsivel több mint a felét a sütőformába nyomkodni,
rákenni a lekvárt, majd rászórni az epret.
A maradék tésztát a tetejére morzsolni.
175 fokon sütni 45-60 percig, tűpróba!rákenni a lekvárt, majd rászórni az epret.
A maradék tésztát a tetejére morzsolni.
Én 30-40 percig fóliával betakarva sütöttem, majd fóliát leszedve és átkapcsolva légkeveréses sütésre még 30-40 percig.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése