Húsvét vagy a karácsonyi időszak, teljesen mindegy, az általános jellemzője, hogy MINDIG túl sok édesség marad a nyakunkon, amit muszáj sütibe felhasználnunk :)
Idén húsvét után ők lettek az első áldozatok:
Hozzávalók
tésztához
125 g liszt
1 evőkanál cukor
2 tojás
250 ml tej
4 evőkanál puha vaj
krémhez
2 banán
2-3 evőkanálni olvasztott csoki
3-4 evőkanál aprított mogyoró
200 g mascarpone
1 tojás
1 evőkanál porcukor
Elkészítés
Tészta:
Lisztet cukorral, tojásokkal, tejjel összeturmixolni.
Vajjal egy serpenyőt kikenni.
Vékony palacsintákat sütni, majd hűlni hagyni.
Krém:
Banánokat szétnyomni, csokikrémet és mogyorót hozzáadni.
Mascarponét tojással és porcukorral krémesre keverni.
Összeillesztés
A palacsintákat megkenni a banános masszával, feltekerni, majd szeletekre vágni. Kivajazott tepsibe fektetni és a mascarponés krémmel megkenni.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütni.
Porcukorral meghintve tálalni.
Forrás
Sweet Dreams, März/April 2016.,
Rezept: Bananen-Crespelle mit Nougat und Mascarpone
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése