2016. május 11., szerda

196 # Banános, mascarponés, csokis palacsinta a sütőből



Húsvét vagy a karácsonyi időszak, teljesen mindegy, az általános jellemzője, hogy MINDIG túl sok édesség marad a nyakunkon, amit muszáj sütibe felhasználnunk :)

Idén húsvét után ők lettek az első áldozatok:

Hozzávalók

tésztához
125 g liszt
1 evőkanál cukor
2 tojás
250 ml tej
4 evőkanál puha vaj

krémhez
2 banán
2-3 evőkanálni olvasztott csoki
3-4 evőkanál aprított mogyoró
200 g mascarpone
1 tojás
1 evőkanál porcukor


Elkészítés

Tészta: 

Lisztet cukorral, tojásokkal, tejjel összeturmixolni.
Vajjal egy serpenyőt kikenni.
Vékony palacsintákat sütni, majd hűlni hagyni.

Krém:

Banánokat szétnyomni, csokikrémet és mogyorót hozzáadni.
Mascarponét tojással és porcukorral krémesre keverni.

Összeillesztés

A palacsintákat megkenni a banános masszával, feltekerni, majd szeletekre vágni. Kivajazott tepsibe fektetni és a mascarponés krémmel megkenni.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütni.
Porcukorral meghintve tálalni.

Forrás
Sweet Dreams, März/April 2016.,
Rezept: Bananen-Crespelle mit Nougat und Mascarpone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése