Hozzávalók
2 tojás
100 ml kefír
100 gramm cukor
50 ml olaj
200 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
500 gramm szilva darabolva
tetejére ízlés szerint kakaópor+cukor (vagy fahéj+cukor)
2 tojás
100 ml kefír
100 gramm cukor
50 ml olaj
200 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom leve
500 gramm szilva darabolva
tetejére ízlés szerint kakaópor+cukor (vagy fahéj+cukor)
Elkészítés
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral összekeverni.
Ehhez adagolni a kefírt, olajat, citromlevet, só-sütőpor-liszt keveréket.
A tésztát vajjal kikent tepsibe önteni, majd a szilvákat ráhelyezni.
Tetejét megszórni kakaóporos cukorral (vagy fahéjas cukorral).
200 fokra előmelegített sütőben sütni 10 percig,
majd 180 fokon további 40 percig.
Tűpróba szükséges.
Forrás
https://cookpad.com/hu/receptek/5421799-szilvas-kevert-lepeny
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése