Hozzávalók
1 csomag szárított élesztő
250 ml tej
50 g cukor
50 g vaj
2 tojás
250 g liszt
1 csipet só
Elkészítés
A tejbe szórj 1 evőkanál cukrot, majd melegítsd és futtasd fel benne az élesztőt.
Olvaszd meg a vajat és válaszd ketté a tojásokat.
Keverd össze a lisztet, sót, majd adagold hozzá az élesztős tejet, a maradék cukrot, a tojások sárgáját és a vajat.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a tésztába. Ezután hagyd állni minium 30 percet.
Serpenyőbe olvassz meg kevés vajat, majd süsd meg a tallérokat.
Tálalás lekvárral, porcukorral, csokikrémmel ízlés szerint.
Forrás
Pfannkuchen und Waffeln, Die Maus, 20. oldal (Liwanzen mit Zwetschgenmus)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése