Hozzávalók
tortalaphoz
70 g vaj
7 tojásfehérje + sárgája szétválasztva
380 g cukor
1 citrom leve (kétfele osztva)
150 g liszt
krémhez
250 g vaj
50 g porcukor
4 tojásfehérje
1 csipet só
100 g cukor
60 g kakaópor
Elkészítés
70 g vajat felolvasztani, majd hűlni hagyni.
7 tojásfehérjét kemény habbá verni, majd 180 g cukrot belekeverni.
Fél citrom levét, 7 tojássárgáját, és 150 g lisztet összekeverni a cukros habbal.
200 fokra előmelegített sütőben 6-8 vékony tortalapot sütni egymás után, majd hűlni hagyni.
A legszebb tortalapot kiválasztani. 200 g cukrot és a kihűlt 70 g folyékony vajat összekeverni, folyamatos keverés mellett melegíteni őket, míg sötétbarna állagot elér. Ezután tűzről levéve fél citrom levét belekeverni, majd a tortalap tetejére önteni. Még melegen tortaszeleteket vágni a tetejére.
A krémhez a vajat habosra keverni a porcukorral.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verni, majd a cukrot is hozzáadni.
A vajas krémmel összedolgozni, majd a legvégén a kakaóport is belekeverni.
A tortalapokat egyesével megkenni és egymásra helyezni. Tetejére a karamelmasszás lap kerül.
A krémmel a torta oldalát is körbekenni.
Forrás
Grosses Weihnachtsbackbuch, ISBN 3-88978-031-8
90. oldal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése