2020. december 14., hétfő

235 # Dobostorta



 

Hozzávalók

tortalaphoz

70 g vaj

7 tojásfehérje + sárgája szétválasztva

380 g cukor

1 citrom leve (kétfele osztva)

150 g liszt


krémhez

250 g vaj

50 g porcukor

4 tojásfehérje

1 csipet só

100 g cukor

60 g kakaópor

 

Elkészítés

70 g vajat felolvasztani, majd hűlni hagyni.

7 tojásfehérjét kemény habbá verni, majd 180 g cukrot belekeverni.

Fél citrom levét, 7 tojássárgáját, és 150 g lisztet összekeverni a cukros habbal.

200 fokra előmelegített sütőben 6-8 vékony tortalapot sütni egymás után, majd hűlni hagyni.

 

A legszebb tortalapot kiválasztani. 200 g cukrot és a kihűlt 70 g folyékony vajat összekeverni,  folyamatos keverés mellett melegíteni őket, míg sötétbarna állagot elér. Ezután tűzről levéve fél citrom levét belekeverni, majd a tortalap tetejére önteni. Még melegen tortaszeleteket vágni a tetejére.


A krémhez a vajat habosra keverni a porcukorral.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verni, majd a cukrot is hozzáadni.

A vajas krémmel összedolgozni, majd a legvégén a kakaóport is belekeverni.

A tortalapokat egyesével megkenni és egymásra helyezni. Tetejére a karamelmasszás lap kerül.

A krémmel a torta oldalát is körbekenni.


Forrás

Grosses Weihnachtsbackbuch, ISBN 3-88978-031-8

90. oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése