2010. november 17., szerda

8 # - Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

400 gramm liszt
250 gramm margarin
2 dl tejföl
30 gramm élesztő
150 gramm reszelt sajt
( + még a tetejére is megszórni)
3 teáskanál só
1 tojássárgája a tetejüket megkenni


Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrni, majd tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatni őket.

A pogácsa olyan magas és olyan széles lesz, amekkorára most csináljuk, tehát nem fog sütés közben "megnőni".





A tetejét megkenhetjük tojássárgájával és sajtot szórhatunk rá.

Közepes fokon sütni, míg aranybarna nem lesz.





Megjegyzés:

A pogácsa valóban akkora lesz, amilyen vastagra nyújtja az ember.

Már 4x raktam vissza a tepsit a sütőbe, amikor rájöttem, hogy nem-nem, már nem nyers a pogácsa, hanem ez ilyen belül :o)
A sajt miatt úgy néz ki, mint a nyers tészta, de nem az, nagyon finom :)

Én füstölt sajtot használtam hozzá, ezért látszik a képeken néhol sötétebb folt a tésztába.



Forrás: http://mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése