Hozzávalók:
400 gramm liszt
250 gramm margarin
2 dl tejföl
30 gramm élesztő
150 gramm reszelt sajt
( + még a tetejére is megszórni)
3 teáskanál só
1 tojássárgája a tetejüket megkenni
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrni, majd tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatni őket.
A pogácsa olyan magas és olyan széles lesz, amekkorára most csináljuk, tehát nem fog sütés közben "megnőni".
400 gramm liszt
250 gramm margarin
2 dl tejföl
30 gramm élesztő
150 gramm reszelt sajt
( + még a tetejére is megszórni)
3 teáskanál só
1 tojássárgája a tetejüket megkenni
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrni, majd tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatni őket.
A pogácsa olyan magas és olyan széles lesz, amekkorára most csináljuk, tehát nem fog sütés közben "megnőni".
A tetejét megkenhetjük tojássárgájával és sajtot szórhatunk rá.
Közepes fokon sütni, míg aranybarna nem lesz.
Megjegyzés:
A pogácsa valóban akkora lesz, amilyen vastagra nyújtja az ember.
Már 4x raktam vissza a tepsit a sütőbe, amikor rájöttem, hogy nem-nem, már nem nyers a pogácsa, hanem ez ilyen belül :o)
A sajt miatt úgy néz ki, mint a nyers tészta, de nem az, nagyon finom :)
Én füstölt sajtot használtam hozzá, ezért látszik a képeken néhol sötétebb folt a tésztába.
Forrás: http://mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése