2010. november 2., kedd

6 # - cukormázas torta

( ez amolyan "saját dolog" ; maga az egész recept útközben alakult,
a végeredmény ez lett....)



Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
lekvár
Dr. Oetker Decor cukormáz



Elkészítés:






A sütőt előmelegíteni 200 fokra.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverni.
A lisztet a sütőporral elkeverni.

A tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verni.

A sárgájához először a lisztet hozzáadagolni, majd óvatosan a felvert habot.

10-15 perc alatt készre sütni.

/Piskóta, így a sütőt célszerű nem kinyitni közben./








Megjegyzés:

A torta alapjának egy piskótát szántam. Már számtalanszor sütöttem piskótát, különböző receptekkel, de csak 1-2 kivételes esetben sikerült jól, és nem esett össze a végén. Most is összeeesett, ahogy a képek mutatják.....
És innentől jött az improvizáció, ugyanis a "magas" piskótához csokis krémet szántam belülre, de ehhez a vékonykához értelmetlennek láttam.
Emiatt lekvárral kentem meg, amihez én kajszibarack ízűt választottam.

A tetejére Dr. Oetker Decor cukormáz került. Ez nagyon könnyen elkészíthető, olcsó, és mutatós megoldás. Most használtam először, és a tapasztalatom az, hogy egy zacskó kevés. Én ráadásul a torta szélét le is vágtam, kerek helyett egy jóval kisebb felületű négyzetem lett, de így sem fedett rendesen, sok helyen átlátszik a piskótalap. Emiatt ha valaki egy egész tortát akar befedni vele, akkor úgy tippelem 2-3 zacskó minimum kell belőle.



a piskóta alap receptjének forrása:
http://mindmegette.hu/piskota-alaprecept-tortakhoz.recept




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése