2010. december 18., szombat

11 # - Marcipán golyók







Hozzávalók:

2 teáskanál instant kávépor
1 evőkanál forró víz
200 gramm marcipánmassza
1 tasak Bourbon Vaníliás cukor
50 gramm porcukor
2 teáskanál rumaroma
mandulaszeletek


Elkészítés:





A kávéport elkeverni a forró vízzel.
A marcipánmasszát apróra vágni,
majd egy keverőedényben összekeverni
a vaníliás cukorral, a porcukorral, aromával és a kávéval.
Konyhai robotgép dagasztó spirálával egyenletes masszává dolgozni.

A masszát hengerré formázni, majd 20 részre szeletelni.
Ebből 20 golyót formálni, majd belenyomkodni a mandulát.



Megjegyzés:

Az eredeti recept szerint nem mandulával lenne díszítve, hanem dióval.
A diódarabokat 4 részre kell vágni, és ezeket belenyomni oldalról.



Forrás: Dr.Oetker 42.számú receptgyüjtemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése