2010. december 9., csütörtök

10 # - Zebra torta







Hozzávalók:

6 tojás
300 gramm porcukor
1,5 dl olaj
1,5 dl víz
370 gramm liszt
10 gramm sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Díszítéshez:

Dr. Oetker Decor cukormáz
Dr. Oetker Lillifee rózsaszín dekorgyöngy
csokoládévirágok



Elkészítés:





6 tojásfehérjét 50 gramm porcukorral kemény habbá verni.
6 tojássárgáját a maradék porcukorral habosra keverni,
majd folyamatosan tovább keverve,
hozzáönteni a 1,5 dl vizet és 1,5 dl olajat.
Ebbe keverni a lisztet és sütőport.

A tésztát két részre osztani.
Egyik felébe beletenni a kakaóport.

A kemény tojásfehérjét két részre osztani,
felét a kakaós tésztába,
másik felét a sima tésztába keverni óvatosan
(legjobb kézi habverővel, hogy ne törjük meg a habot).

Tortaformába adagolni felváltva.
1 kanál a sima tésztából, majd a közepébe csurgatni a kakaósból 1 kanálnyit.
Ezt folytatni, míg a tészták el nem fogynak, mindig a közepébe csurgatva a következő adagot.

170 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütni.
Tűpróba elengedhetetlen.

Díszítésként cukormáz bevonatot helyeztem rá,
majd gyöngyöket és csokivirágot.




De a torta díszítés nélkül, már önmagában is mutatós látvány.
Sima tortabevonóval is befedhető, és díszítésnek színes tortadara, kókuszreszelék, vagy
ahogy a képen látszik mandula is éppúgy megfelelő.






Megjegyzés:

A cukormázból amit használtam, nem volt elég a 2 zacskó, ez látszik az egyik fényképen is, hogy az oldalán nem lehetett szépen eldolgozni a masszát, mert már nem maradt elég.


A torta félbevágva:




2 csomag fehér cukormázzal:
ez sem fedte be rendesen a tetejét (átlátszanak a csíkok)
és az oldalára már nem is volt elég:




Forrás: http://www.sutigyar.hu/recept/zebratorta_8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése