Hozzávalók
400 gramm leveles tészta
200 gramm étcsokoládé
250 ml habtejszín
2 kanál cukor
30 gramm margarin
csipet só
50 gramm mogyoró
50 gramm mandula
Elkészítés
A sütőt előmelegíteni 180 fokra, gázsütőt 4-es fokozatra.
A leveles tésztát kiteríteni egy tepsibe,
majd széleit két ujjal összecsipegetni, peremet készíteni neki,
majd villával megszúrkálni több helyen.
15 percig sütni az előmelegített sütőbe.
A töltelékhez darabokra kell törni a csokoládét.
A tejszínt a cukorral 5 percig gyenge lángon főzni,
ezután félrevéve a tűzről beletenni a csokoládét és a vajat.
Beletenni egy csipet sót is, majd lassan kevergetni,
míg a csokoládé és a vaj teljesen megolvad.
Egy felforrósított serpenyőben megpirítani a mogyorót és mandulát,
majd rászórni a közben elkészült tésztára.
A tetejére ráönteni a csokoládés masszát, majd az egészet elsimítani.
Hütőben tárolni.
Megjegyzés
Az eredeti recept ezekben tért el az én hozzávaló listámtól:
- 375 gramm édes leveles tészta
- az étcsokoládé minimum 70%-os kakaótartalmú legyen
- 284 ml sovány tejszínt kér
- 2 kanál cukor barnacukor legyen
- nem kér mandulát, hanem mazsolát,
de mellette azt is feltüntetni,
hogy lényegében bármit lehet tenni bele ízlés szerint,
például zabpelyhet, kókuszreszeléket, diót,
kinek mihez van kedve :)
Az eredeti recepttől ebben tértem el az elkészítésben:
- Miután villával megszúrkáljuk,
be kell tenni pár perce a fagyasztóba, hogy megkeményedjen,
és csak ezután berakni a sütőbe.
Forrás
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája - Tanulj meg főzni 24 óra alatt, Park Könyvkiadó, 2010.
Jamie Oliver: Jamie főzőiskolája - Tanulj meg főzni 24 óra alatt, Park Könyvkiadó, 2010.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése