Hozzávalók
tortalaphoz:
140 gramm étcsokoládé
75 gramm vaj
6 tojás
180 gramm cukor
50 gramm étkezési keményítő
2 evőkanál sütőpor
töltelékhez:
800 gramm meggy (750 gramm is elég...)
500 ml meggylé (emiatt praktikus üvegeset vásárolni)
4 csapott evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál cukor
100 ml meggypálinka (vagy rum)
800 ml (vagy 750 ml) tejszínhab
3 csomag vanillincukor
páratlan számú szép meggy (17 db vagy 15 db vagy 13 db....)
100 gramm csokireszelék
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztani.
Tojásokat szétválasztani;
fehérjét kemény habbá verni;
sárgáját cukorral összekeverni.
A sárgájához keverni a megolvasztott étcsokit;
a habba forgatni a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket.
Az egészet összedolgozni, majd 175 fokra előmelegített sütőben 45-60 percig sütni.
Miután kihűlt, 3 részre vágni.
Meggyet leszűrni, levet is félrerakni!!
Az étkezési keményítőt a cukorral és egy kevés meggylével simára dolgozni.
A maradék levet felfőzni,
majd tovább főzve belerakni az étkezési keményítőt,
és végül a meggyet.
Miután kihűlt, a fél adag pálinkát (vagy rumot) beleönteni.
2 lapot meglocsolni pálinkával,
majd a fele-fele meggyes masszát rájuk kenni,
és dermedni hagyni.
A tejszínt a vanillincukorral habbá verni.
/Mivel nagy terjedelmű masszáról van szó, és úgyis 3 csomag vanillincukor kell, én 3 részre osztottam a tejszínt, mindegyikbe raktam egy cukrot, és úgy vertem őket habbá külön-külön./
1. meggyes lapra rákenni az 1/4-ed tejszínt,
majd ráhelyezni a következő meggyes lapot,
erre jön a megint 1/4-ed tejszín,
és végül az utolsó lap, amit előtte pálinkával meg kell locsolni.
A tortát a maradék tejszínnel teljesen befedni.
Díszíteni csokireszelékkel és a meggyekkel.
/A meggyek alá esetleg kis habkarikákat csinálni./
Forrás:
http://www.chefkoch.de/rezepte/69991026035641/Schwarzwaelder-Kirschtorte.html
tortalaphoz:
140 gramm étcsokoládé
75 gramm vaj
6 tojás
180 gramm cukor
50 gramm étkezési keményítő
2 evőkanál sütőpor
töltelékhez:
800 gramm meggy (750 gramm is elég...)
500 ml meggylé (emiatt praktikus üvegeset vásárolni)
4 csapott evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál cukor
100 ml meggypálinka (vagy rum)
800 ml (vagy 750 ml) tejszínhab
3 csomag vanillincukor
páratlan számú szép meggy (17 db vagy 15 db vagy 13 db....)
100 gramm csokireszelék
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztani.
Tojásokat szétválasztani;
fehérjét kemény habbá verni;
sárgáját cukorral összekeverni.
A sárgájához keverni a megolvasztott étcsokit;
a habba forgatni a lisztes-keményítős-sütőporos keveréket.
Az egészet összedolgozni, majd 175 fokra előmelegített sütőben 45-60 percig sütni.
Miután kihűlt, 3 részre vágni.
Meggyet leszűrni, levet is félrerakni!!
Az étkezési keményítőt a cukorral és egy kevés meggylével simára dolgozni.
A maradék levet felfőzni,
majd tovább főzve belerakni az étkezési keményítőt,
és végül a meggyet.
Miután kihűlt, a fél adag pálinkát (vagy rumot) beleönteni.
2 lapot meglocsolni pálinkával,
majd a fele-fele meggyes masszát rájuk kenni,
és dermedni hagyni.
A tejszínt a vanillincukorral habbá verni.
/Mivel nagy terjedelmű masszáról van szó, és úgyis 3 csomag vanillincukor kell, én 3 részre osztottam a tejszínt, mindegyikbe raktam egy cukrot, és úgy vertem őket habbá külön-külön./
1. meggyes lapra rákenni az 1/4-ed tejszínt,
majd ráhelyezni a következő meggyes lapot,
erre jön a megint 1/4-ed tejszín,
és végül az utolsó lap, amit előtte pálinkával meg kell locsolni.
A tortát a maradék tejszínnel teljesen befedni.
Díszíteni csokireszelékkel és a meggyekkel.
/A meggyek alá esetleg kis habkarikákat csinálni./
Forrás:
http://www.chefkoch.de/rezepte/69991026035641/Schwarzwaelder-Kirschtorte.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése