Megjegyzés
Rendhagyó módon a megjegyzéssel kezdeném ezt a bejegyzést,
abból kifolyólag, hogy a süti alapötlete onnan származik,
hogy linzer készítése közben (17 # recept ) a középről kiszaggatott kis köröket nem gyúrtam vissza a tésztába, hanem megsütöttem azokat is.
Ez a hozzávalók mennyiségét tekintve fontos dolog, mivel az a linzer alapreceptjéhez tartozik.
Ha valaki csak ezt a sütit akarja megcsinálni, akkor is érdemes az egész tésztát kigyúrni, és esetleg fagyasztóba rakni, ha sokalljuk a mennyiséget - én legalábbis nem nagyon tudnám az 1 tojást szétszedni, hogy kevesebb mennyiséget kapjak...
Hozzávalók
Rendhagyó módon a megjegyzéssel kezdeném ezt a bejegyzést,
abból kifolyólag, hogy a süti alapötlete onnan származik,
hogy linzer készítése közben (17 # recept ) a középről kiszaggatott kis köröket nem gyúrtam vissza a tésztába, hanem megsütöttem azokat is.
Ez a hozzávalók mennyiségét tekintve fontos dolog, mivel az a linzer alapreceptjéhez tartozik.
Ha valaki csak ezt a sütit akarja megcsinálni, akkor is érdemes az egész tésztát kigyúrni, és esetleg fagyasztóba rakni, ha sokalljuk a mennyiséget - én legalábbis nem nagyon tudnám az 1 tojást szétszedni, hogy kevesebb mennyiséget kapjak...
Hozzávalók
600 gramm liszt
400 gramm margarin
200 gramm porcukor
1 tojás
5 gramm sütőpor (kb.fél csomag)
400 gramm margarin
200 gramm porcukor
1 tojás
5 gramm sütőpor (kb.fél csomag)
/ ízlés szerint rakható még a tésztába citromhéj és vaníliáscukor /
Tetejére:
csokimáz
bármiféle díszítés a csokira szórva: gyöngyök, csokireszelék
színes cukormázzal is dekorálható (Dr. Oetker Dekor Toll amivel én díszítettem)
Elkészítés
Kiszaggatni a köröket, majd 175 fokon kb. 15 percig sütni.
Miután kihűlt, díszíteni.
nagy méretű karácsonyfa és csillag ételszínezékkel:
Cukormázzal az aprókat is vidáman díszíthetjük, akár gyerekkel is:
(én Dr. Oetker Dekor Toll-at használtam)
Forrás:
http://cukraszsutik.blog.hu/2010/03/24/a_gyurt_omlos_teszta_linzer_es_az_isler
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése