Hozzávalók
(5-6 darabhoz)
lapok
3 tojás
60 gramm cukor
75 gramm liszt
1/4-ed csomag sütőpor
1 evőkanál víz
töltelék
150 gramm túró
1 dl tejszín
50 gramm porcukor
fél csomag vaniliáscukor
pár csepp citromlé
Elkészítés
A tojássárgáját a fél adag cukorral és az 1 evőkanál vízzel elkeverni.
A tojásfehérjét a másik fél adag cukorral habbá verni, majd a sütőporos liszttel elkeverni,
és ezután az egészet a tojássárgás masszához keverni.
Sütőpapírra müzlistálnyi köröket rajzolni, és erre elosztani a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütni.
A túrót a vaniliáscukorral és porcukorral összekeverni, majd a citromlét belecseppenteni.
A tejszínt habosra keverni, majd a túrós masszához adni.
A kész lapok aljának felére elosztani a túrós masszát, majd félbehajtani a lapokat.
A tetejét porcukorral megszórni.
Megjegyzés
Az eredeti recept citromlé helyett citromhéjat kér.
Az eredeti recepthez képest feleztem az adagokat.
Az eredeti receptben a kész sütemény szélét eperdarabokkal töltötték, én ezt kihagytam.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése