Hozzávalók
200 g margarin
2 tojás
200 g cukor
150 g porcukor
1 csipet só
egy vaníliarúd belseje
450 g liszt
1 csomag sütőpor
300 g csokoládé
Elkészítés
A vajat tűzhelyen megolvasztani, majd kihűlni hagyni.
Mikor kihűlt, a tetejéről óvatosan leszedni a fehér zsiradékot.
A tojást, a cukrot, a porcukrot, a sót és a vaníliát összekeverni,
majd kézi habverővel simára keverni.
A lisztet és a sütőport összekeverni, majd az előző masszához adagolni.
Ebbe keverni a megolvasztott margarint, majd a kis darabokra tört csokoládét.
A tésztát fél órára hideg helyre rakni.
A sütőt előmelegíteni 180 fokra.
A tésztából kis golyókat formálni, ezt laposra nyomni, és így helyezni a sütőlapra.
Kb. 15-25 percig sütni.
Mikor kihűlt, a tetejéről óvatosan leszedni a fehér zsiradékot.
A tojást, a cukrot, a porcukrot, a sót és a vaníliát összekeverni,
majd kézi habverővel simára keverni.
A lisztet és a sütőport összekeverni, majd az előző masszához adagolni.
Ebbe keverni a megolvasztott margarint, majd a kis darabokra tört csokoládét.
A tésztát fél órára hideg helyre rakni.
A sütőt előmelegíteni 180 fokra.
A tésztából kis golyókat formálni, ezt laposra nyomni, és így helyezni a sütőlapra.
Kb. 15-25 percig sütni.
Megjegyzés
Az eredeti recept barna cukrot kért.
Forrás
Ratgeber, Frau und Familie, 2009. Jan.30.
Az eredeti recept barna cukrot kért.
Forrás
Ratgeber, Frau und Familie, 2009. Jan.30.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése