Hozzávalók
alsó réteghez:
- 250 ml tej
- 20 g cukor
- 1 csipet só
- 20 g margarin
- 50 g búzadara
- 1 tojás
- fél teáskanál reszelt citromhéj (vagy csomagolt)
felső réteghez:
- 1 csomag Dr. Oetker Desszertöntet Vanília
- 10 g cukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 125 ml tej
- 1 tojás
- 2-3 banán
- 20 g margarin
- 20 g cukor
- margarin a forma kenéséhez
Elkészítés
alsó réteg:
A tejet, a cukrot és a sót a margarinnal összefőzni.
Belekeverni a búzadarát és alacsony hőfokon 15-20 percig főzni.
A sütőt előmelegíteni 180 fokra (gázsütő 2-3).
Egy formát kivajazni.
A tojást szétválasztani, majd a fehérjét kemény habbá verni.
A búzadarás masszába belekeverni a tojássárgáját,
majd óvatosan beleforgatni a habot és a citromhéjat.
A masszát a formába önteni, simára egyengetni, majd 50-55 percig sütni.
felső réteg:
A desszertöntetet összekeverni a cukorral, fél csomag vaníliacukorral és 2 evőkanál tejjel.
A maradék tejet felforralni, majd ebbe önteni az előző keveréket és újra felforralni.
A tojást szétválasztani, a fehérjét összekeverni a másik fél csomag vaníliacukorral,
majd ezt és a sárgáját is a tejes öntethez keverni.
A banánokat fél cm-es karikára vágni.
A margarint felolvasztani.
A megsült alaplapot kivenni a sütőből, majd a sütőt 250 fokra melegíteni.
Eközben a tésztára önteni a vaníliaöntetet, majd tetejét banándarabokkal díszíteni.
Megszórni cukorral és ráönteni a megolvasztott margarint.
Visszahelyezni a sütőbe és kb 5-10 percig sütni, míg a cukor karamelizálódik.
Megjegyzés:
Az eredeti recept a tésztába és a felső rétegbe is kér mazsolát, mandulát, én ezeket
kihagytam, hogy másfél éves kislányom is ehessen belőle.
Minden mennyiséget feleztem, így 2-3 főre elegendő az általam leírt recept.
Forrás:
Ratgeber - Frau und Familie , 2008. dec. 23.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése