Hozzávalók
tésztához:
220 gramm liszt
fél kiskanál sütőpor
75 gramm cukor
1 csipet só
150 gramm margarin
1 tojássárgája
masszához:
4 evőkanál víz
100 gramm cukor
100 gramm margarin
1 csipet só
200 gramm mogyoró
200 gramm mandula
200 gramm olvasztott csokoládé
3 evőkanál baracklekvár
200 gramm marcipánmassza
(az eredeti recept kér még 2 evőkanál mézet is, én ezt kihagytam)
Elkészítés
Tészta hozzávalóit összegyúrni, kinyújtani, majd egy kb. 30x40 cm-es tepsibe helyezni.
Fél órára hütőbe rakni.
A vizet összekeverni a cukorral, margarinnal, sóval (és mézzel), majd felforralni.
Ebbe keverni az apróra vágott mogyorót és mandulát,
majd a masszát hűlni hagyni.
Fél óra leteltével a tésztát kivenni a hütőből, majd megkenni a baracklevárral és a marcipánmasszát elegyengetni rajta.
A tésztát villával megszúrkodni, és bevonni a mogyorós-mandulás masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütni.
A tésztát még meleg állapotban kell felszeletelni háromszögekre.
Miután kihűltek a háromszögek, a csokoládét megolvasztani és belemártani őket.
Forrás
Aldi ötlettár, Várva várt karácsony!, 2011.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése