2011. december 9., péntek

27 # Mogyorós, mandulás csokiháromszögek




Hozzávalók

tésztához:
220 gramm liszt
fél kiskanál sütőpor
75 gramm cukor
1 csipet só
150 gramm margarin
1 tojássárgája

masszához:
4 evőkanál víz
100 gramm cukor
100 gramm margarin
1 csipet só
200 gramm mogyoró
200 gramm mandula
200 gramm olvasztott csokoládé
3 evőkanál baracklekvár
200 gramm marcipánmassza
(az eredeti recept kér még 2 evőkanál mézet is, én ezt kihagytam)



Elkészítés

Tészta hozzávalóit összegyúrni, kinyújtani, majd egy kb. 30x40 cm-es tepsibe helyezni.
Fél órára hütőbe rakni.

A vizet összekeverni a cukorral, margarinnal, sóval (és mézzel), majd felforralni.
Ebbe keverni az apróra vágott mogyorót és mandulát,
majd a masszát hűlni hagyni.



Fél óra leteltével a tésztát kivenni a hütőből, majd megkenni a baracklevárral és a marcipánmasszát elegyengetni rajta.
A tésztát villával megszúrkodni, és bevonni a mogyorós-mandulás masszával.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütni.



A tésztát még meleg állapotban kell felszeletelni háromszögekre.
Miután kihűltek a háromszögek, a csokoládét megolvasztani és belemártani őket.






Forrás
Aldi ötlettár, Várva várt karácsony!, 2011.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése