2011. december 16., péntek

30 # Almás-marcipános aprósüti








Hozzávalók

tésztához:
250 gramm liszt
1 kávéskanál sütőpor
80 gramm porcukor
1 csomag van.cukor
125 gramm margarin
1 tojásfehérje

tészta megkenéséhez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej

felső réteghez:
200 gramm apróra vágott alma
100 gramm marcipánmassza, reszelve
1 csomag bourbon van.cukor
1 citrom héja (vagy narancs)
50 gramm mandulaszelet
2 evőkanál rum

+ a legtetejére még 50 gramm mandulaszelet


Elkészítés

Lisztet és sütőport összekeverni.
Ebbe keverni a porcukrot, van.cukrot, margarint, és tojásfehérjét,
majd tésztává gyúrni.
A kész tésztát kb. 30 cm hosszú hengerré formálni.
/vagy kb. 2 x 15cm ;o) /
A hengereket 1 órára hütőbe tenni.



Összekeverni az almát, marcipánmasszát,
bourbon van.cukrot, citromhéjat,
mandulaszeleteket és rumot.



A tésztát 5 mm-es karikákra vágni,
majd megkenni az 1 tojássárg.+1 kanál tej keverékével.
Ezután jöhet rá a marcipános-mandulás massza.
A tetejükre még a +50 gramm mandulaszeleteket ráhelyezni,
és 180 fokon 15 percig sütni.




Megjegyzés

Az eredeti recept 1 narancshéjat kér, én citromhéjat tettem bele.
A felső réteg hozzávalóinál kihagytam:
50 gramm mazsolát,
és fél kávéskanál fahéjat,
valamint 4 evőkanál rumot kér, de én csak kettőt raktam bele.


Forrás

Dr.Oetker Weihnachtszauber, Rezeptsammlung Nr.94, Österreich
(Bratapfel-Kekse)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése