Hozzávalók
125 gramm liszt
125 gramm margarin
1 csomag van.cukor
1 csipet só
1 tojás
1,5 evőkanál habtejszín
90 gramm porcukor
40 gramm mandula
Elkészítés
125 gramm liszt
125 gramm margarin
1 csomag van.cukor
1 csipet só
1 tojás
1,5 evőkanál habtejszín
90 gramm porcukor
40 gramm mandula
Elkészítés
A lisztet összekeverni a margarinnal,
vaniliacukorral, sóval, tojássárgájával és tejszínnel.
/Itt kell a fehérbort is hozzáadni az eredeti recept szerint./
Az összegyúrt tésztát 30 percig hűvös helyen tárolni.
A tojásfehérjét kemény habbá verni,
majd hozzáadagolni a porcukrot.
Végül óvatosan belekeverni a mandulát.
A tésztát téglalap alakban,
3 mm vastagságúra nyújtani.
A tetejét megkenni a mandulás masszával,
majd kis négyzetekre vágni.
180 fokon 15-20 percig sütni.
vaniliacukorral, sóval, tojássárgájával és tejszínnel.
/Itt kell a fehérbort is hozzáadni az eredeti recept szerint./
Az összegyúrt tésztát 30 percig hűvös helyen tárolni.
A tojásfehérjét kemény habbá verni,
majd hozzáadagolni a porcukrot.
Végül óvatosan belekeverni a mandulát.
A tésztát téglalap alakban,
3 mm vastagságúra nyújtani.
A tetejét megkenni a mandulás masszával,
majd kis négyzetekre vágni.
180 fokon 15-20 percig sütni.
Megjegyzés
Az eredeti recept kér még 1 evőkanál fehérbort is,
és tejszínből csak 1 evőkanállal kér.
Én a bort helyettesítettem úgy, hogy több habtejszínt raktam bele.
Forrás
Ratgeber, Frau und Familie, 2008.
'Spanisches Brot'
Az eredeti recept kér még 1 evőkanál fehérbort is,
és tejszínből csak 1 evőkanállal kér.
Én a bort helyettesítettem úgy, hogy több habtejszínt raktam bele.
Forrás
Ratgeber, Frau und Familie, 2008.
'Spanisches Brot'
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése