Hozzávalók
120 gramm liszt
120 gramm sótlan mogyoró
+pár egész szem mogyoró a tetejére díszítésnek
75 gramm margarin
125 gramm porcukor
1 tojássárgája
Elkészítés
A földimogyorót apróra törni vagy darálni,
majd összekeverni a liszttel.
A margarint, porcukrot és tojássárgáját összedolgozni,
majd a mogyorós liszttel tésztává gyúrni.
Min. egy órát hütőben pihentetni (én egy egész éjszakát benn hagytam).
120 gramm liszt
120 gramm sótlan mogyoró
+pár egész szem mogyoró a tetejére díszítésnek
75 gramm margarin
125 gramm porcukor
1 tojássárgája
Elkészítés
A földimogyorót apróra törni vagy darálni,
majd összekeverni a liszttel.
A margarint, porcukrot és tojássárgáját összedolgozni,
majd a mogyorós liszttel tésztává gyúrni.
Min. egy órát hütőben pihentetni (én egy egész éjszakát benn hagytam).
A tésztából kis golyókat formálni,
közepébe egy szem mogyorót helyezni,
és 175 fokon 20-25 percig sütni.
Forrás
http://egyadagrendel.freeblog.hu/archives/2011/12/21/Mogyoros_keksz/
közepébe egy szem mogyorót helyezni,
és 175 fokon 20-25 percig sütni.
Forrás
http://egyadagrendel.freeblog.hu/archives/2011/12/21/Mogyoros_keksz/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése