Hozzávalók
500 gramm liszt
1/2 dl tej
25 gramm élesztő
125 gramm margarin
1 tojás
1 burgonya
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
3 teáskanál só
+ a kenéshez tojássárgája és tej
Elkészítés
A megfőtt burgonyát összetörni.
A tejet egészen pici cukorral langyosra melegíteni,
majd ebben felfuttatni az élesztőt.
Összekeverni a lisztet, margarint, tojást, maradék cukrot, sót, burgonyát,
élesztős tejet, és végül a tejfölt.
Az alaposan összedolgozott tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
Nekem egy éjszaka alatt ennyit kelt:
A kinyújtott tésztát szaggatni,
majd tetejüket megkenni
a tojássárgája+tej keverékével.
A pogácsákat lehet aránylag sűrűn egymás mellé helyezni, én az első adagnál még óvatosabb voltam ahogy a kép is mutatja.
200 fokon 15-20 percig sütni.
majd tetejüket megkenni
a tojássárgája+tej keverékével.
A pogácsákat lehet aránylag sűrűn egymás mellé helyezni, én az első adagnál még óvatosabb voltam ahogy a kép is mutatja.
200 fokon 15-20 percig sütni.
Megjegyzés
Az eredeti recept a tetejére kér tökmagdarabokat,
és a pogácsákat megkeni tökmagos krémmel.
Forrás
Kifőztük magazin,
Népszabadság gasztromelléklet, 2012. február, 26. oldal
Tökmagos krémmel töltött pogácsa
Az eredeti recept a tetejére kér tökmagdarabokat,
és a pogácsákat megkeni tökmagos krémmel.
Forrás
Kifőztük magazin,
Népszabadság gasztromelléklet, 2012. február, 26. oldal
Tökmagos krémmel töltött pogácsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése