2012. február 21., kedd

35 # Burgonyás pogácsa I.


Hozzávalók

500 gramm liszt
1/2 dl tej
25 gramm élesztő
125 gramm margarin
1 tojás
1 burgonya
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
3 teáskanál só
+ a kenéshez tojássárgája és tej


Elkészítés

A megfőtt burgonyát összetörni.
A tejet egészen pici cukorral langyosra melegíteni,
majd ebben felfuttatni az élesztőt.
Összekeverni a lisztet, margarint, tojást, maradék cukrot, sót, burgonyát,
élesztős tejet, és végül a tejfölt.

Az alaposan összedolgozott tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
Nekem egy éjszaka alatt ennyit kelt:


A kinyújtott tésztát szaggatni,
majd tetejüket megkenni
a tojássárgája+tej keverékével.
A pogácsákat lehet aránylag sűrűn egymás mellé helyezni, én az első adagnál még óvatosabb voltam ahogy a kép is mutatja.


200 fokon 15-20 percig sütni.








Megjegyzés

Az eredeti recept a tetejére kér tökmagdarabokat,
és a pogácsákat megkeni tökmagos krémmel.

Forrás

Kifőztük magazin,
Népszabadság gasztromelléklet, 2012. február, 26. oldal
Tökmagos krémmel töltött pogácsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése