2015. január 19., hétfő

138 # Ananászos minitorta





Hozzávalók

tortalap:
1 tojás
3 ek víz
70 gramm vaj
70 gramm cukor
40 gramm darált mandula
60 gramm teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor

krém és díszítés:
25 gramm vaj
28 gramm krémsajt
25 gramm cukor
fél teáskanál van.aroma
1 ek tej
20 gramm aszalt ananász
+ a tetejére
35 gramm marcipánmassza
60-80 gramm étcsokoládé a tetejére


Elkészítés

A tortalap hozzávalóit simára keverni, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütni.

A krémhez a vajat, krémsajtot, cukrot, van.aromát, tejet és marcipánmasszát simára keverni.
Ebbe darabolni 20 gramm aszalt ananászt.
 Hütőben tárolni, míg a tortalap kihűl.

A tortalapot félbevágni, közepét megkenni a krémmel.
Az étcsokoládét felolvasztani, a tetejére csurgatni, majd pár darab aszalt ananásszal díszíteni.

Forrás

tortalap:
http://timiakonyhaban.blogspot.hu/2014/01/82-gyors-egyszeru-es-nagyon-finom-mini.html

krém:

http://timiakonyhaban.blogspot.hu/2014/11/duplan-kaves-torta.html










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése