Egész gyerekkorom jellemzője volt, hogy minden nap volt otthon leves, én mégis, saját háztartásban, csak ritkán készítek.
Kornéliának az oviban minden nap volt, és nagyon szereti. De mióta elköltöztünk Sopronból itthon ebédel, mivel olyan oviba jár ahol nem választható ebéd. Így át kellett alakítanom a főzési szokásaimat. De a krémlevesekre nem igazán tudtam rászánni magam....főként azért, mert én -egyedül a családban- nem is igazán szeretem őket. De ez a legutóbbi eperkrémleves annyira finom lett, hogy két nappal később már jött is a folytatás. Nos, ez is még jópárszor el fog készülni.Úgy el fogyott, hogy csak na ;o)
Kornéliának az oviban minden nap volt, és nagyon szereti. De mióta elköltöztünk Sopronból itthon ebédel, mivel olyan oviba jár ahol nem választható ebéd. Így át kellett alakítanom a főzési szokásaimat. De a krémlevesekre nem igazán tudtam rászánni magam....főként azért, mert én -egyedül a családban- nem is igazán szeretem őket. De ez a legutóbbi eperkrémleves annyira finom lett, hogy két nappal később már jött is a folytatás. Nos, ez is még jópárszor el fog készülni.Úgy el fogyott, hogy csak na ;o)
Hozzávalók
2 hagyma
4 gerezd fokhagyma
200-300 gramm brokkoli (tiszta súly!)
3 krumpli
1 dl tejföl
só, bors, petrezselyem
pirításhoz vaj vagy olaj
tetejére reszelt sajt, kenyérkocka
Elkészítés
Hagymát és fokhagymát megpirítani, majd fedővel puhára párolni.
Miután megpuhult hozzáadni a brokkolit, krumplit és felönteni vízzel addig, hogy ellepje, sózni.
Miután a krumpli és a brokkoli megpuhult a főzővíz felét leszűrni, félrerakni (!).
Az egészet összeturmixolni, majd a félretett főzővízből visszaönteni annyit, hogy krémesen keverhető legyen.
Hozzákeverni a tejfölt és újra felforralni.
Ízesteni borssal, sóval, petrezselyemmel.
Tálaláskor reszelt sajttal és kenyérkockával megszórni.
Forrás
http://divany.hu/alapkonyha/2013/02/24/brokkoli/
2 hagyma
4 gerezd fokhagyma
200-300 gramm brokkoli (tiszta súly!)
3 krumpli
1 dl tejföl
só, bors, petrezselyem
pirításhoz vaj vagy olaj
tetejére reszelt sajt, kenyérkocka
Elkészítés
Hagymát és fokhagymát megpirítani, majd fedővel puhára párolni.
Miután megpuhult hozzáadni a brokkolit, krumplit és felönteni vízzel addig, hogy ellepje, sózni.
Miután a krumpli és a brokkoli megpuhult a főzővíz felét leszűrni, félrerakni (!).
Az egészet összeturmixolni, majd a félretett főzővízből visszaönteni annyit, hogy krémesen keverhető legyen.
Hozzákeverni a tejfölt és újra felforralni.
Ízesteni borssal, sóval, petrezselyemmel.
Tálaláskor reszelt sajttal és kenyérkockával megszórni.
Forrás
http://divany.hu/alapkonyha/2013/02/24/brokkoli/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése