Hozzávalók
500 gramm liszt
1 csomag szárított élesztő
kb. 100 ml tej + a kenéshez
1 tojás
4 evőkanál vaj/margarin
csipet só
2-3 evőkanál cukor
1 csomag szárított élesztő
kb. 100 ml tej + a kenéshez
1 tojás
4 evőkanál vaj/margarin
csipet só
2-3 evőkanál cukor
1 csomag Dr.Oetker mákkeverék
(https://www.oetker-shop.de/mohn-back/)
(https://www.oetker-shop.de/mohn-back/)
Elkészítés
A langyos tejben felfuttatni az élesztőt.
Ezt összedolgozni a liszttel, tojással, vajjal vagy margarinnal, csipet sóval, és ízlés szerint cukorral.
A tésztát kelni hagyni, minimum 3-4 órán át.
Miután megkelt, kinyújtani, majd elsimítani rajta a mákkeveréket.
Ezt összedolgozni a liszttel, tojással, vajjal vagy margarinnal, csipet sóval, és ízlés szerint cukorral.
A tésztát kelni hagyni, minimum 3-4 órán át.
Miután megkelt, kinyújtani, majd elsimítani rajta a mákkeveréket.
Szorosen feltekerni.
Majd csíkokra szeletelni és tepsibe helyezni.
Tejjel megkenni, majd 175 fokra előmelegített sütőbe helyezni.
Sütés közben is többször kivenni és újból tejjel megkenni.
Forrás
"anyu receptfüzete"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése