Egy adagnyi kelt tésztából készült halas csiga, lekváros és csokikrémes is....
Hozzávalók
tésztához:
500 gramm liszt
tej
egy csomag szárított élesztő
3-4 evőkanál margarin
1 tojás
csipet só
töltelékhez:
sűrített paradicsomszósz
tonhalkonzerv
lekvár
csokikrém
kenéshez:
2 tojássárgája
Elkészítés
Langyos tejben az élesztőt felfuttatni, majd a tészta hozzávalóit mind összegyúrni.
Minimum 1 órát kelni hagyni.
Paradicsomszószt és tonhalkonzervet ízlés szerint összekeverni. Ízesíthető petrezselyemmel, de elhagyható.
A tészta felét kinyújtani és megkenni a tonhalas-paradicsomszószos keverékkel.
Felcsavarni majd csigákat vágni belőle.
Tetejét megkenni tojássárgájával.
A maradék tészta egyik felét kinyújtás után megkenni lekvárral, felcsavarni, majd kivágni a csigákat.
A másik felét ugyanígy nyújtani, majd csokikrémmel kenni és szeletelni.
Tetejüket megkenni tojássárgájával.
175 fokra előmelegített sütőben sütni őket, kb 15-20 percig.
Forrás
anyu receptfüzetéből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése