Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 kanál kakaópor
1 tojás
3 evőkanál tejföl
lekvár
tortabevonó
Elkészítés:
A lekvár és a tortabevonó kivételével az összes alapanyagot összegyúrni,
majd az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztani.
Az egyiket kinyújtani négyzet alakúra, majd egy sütőpapírral bevont tepsibe helyezni.
A tésztalapot megkenni lekvárral.
Erre ráhelyezni a második kinyújtott lapot, ezt is megkenni lekvárral, majd befedni a harmadik tésztalappal.
170-175 fokon sütni 35-40 percig.
A kihűlt sütemény tetejét csokibevonóval befedni.
Megjegyzések:
A képeken látható adag fél-adag.
Minden alapanyagot megfeleztem (az 1 darab tojást mivel felezni nem lehet, ezért egy nagyon kisméretű tojást használtam fel).
Kakaóporként cukrozott kakaóport használtam fel.
Kajszibarackos lekvárt választottam a töltéshez.
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 kanál kakaópor
1 tojás
3 evőkanál tejföl
lekvár
tortabevonó
Elkészítés:
A lekvár és a tortabevonó kivételével az összes alapanyagot összegyúrni,
majd az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztani.
Az egyiket kinyújtani négyzet alakúra, majd egy sütőpapírral bevont tepsibe helyezni.
A tésztalapot megkenni lekvárral.
Erre ráhelyezni a második kinyújtott lapot, ezt is megkenni lekvárral, majd befedni a harmadik tésztalappal.
170-175 fokon sütni 35-40 percig.
A kihűlt sütemény tetejét csokibevonóval befedni.
Megjegyzések:
A képeken látható adag fél-adag.
Minden alapanyagot megfeleztem (az 1 darab tojást mivel felezni nem lehet, ezért egy nagyon kisméretű tojást használtam fel).
Kakaóporként cukrozott kakaóport használtam fel.
Kajszibarackos lekvárt választottam a töltéshez.
Forrás: www.sutigyar.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése