2010. október 17., vasárnap

2 # - Csokis linzer

/ Számomra eddig a linzer az mindig kerek formájú volt. De ez nem az :) /



Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2-3 kanál kakaópor
1 tojás
3 evőkanál tejföl
lekvár
tortabevonó



Elkészítés:




A lekvár és a tortabevonó kivételével az összes alapanyagot összegyúrni,
majd az így kapott tésztát 3 egyenlő részre osztani.

Az egyiket kinyújtani négyzet alakúra, majd egy sütőpapírral bevont tepsibe helyezni.
A tésztalapot megkenni lekvárral.
Erre ráhelyezni a második kinyújtott lapot, ezt is megkenni lekvárral, majd befedni a harmadik tésztalappal.

170-175 fokon sütni 35-40 percig.

A kihűlt sütemény tetejét csokibevonóval befedni.



Megjegyzések:

A képeken látható adag fél-adag.
Minden alapanyagot megfeleztem (az 1 darab tojást mivel felezni nem lehet, ezért egy nagyon kisméretű tojást használtam fel).

Kakaóporként cukrozott kakaóport használtam fel.

Kajszibarackos lekvárt választottam a töltéshez.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése