(diós omlós teasütemény)
Hozzávalók 25 darabhoz:
140 gramm liszt
1/2 teáskanál sütőport
1/4 teáskanál só
125 gramm margarin
80 gramm cukor
1 csomag vaníliáscukor
100 gramm darált dió
A dekorációhoz szükséges:
tortabevonó
diódarabkák (én mandulát használtam)
Elkészítés:
A sütőt előmelegíteni 180 fokra (légkeveréses 160 fok)
és kettő tepsit bevonni sütőpapírral.
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverni.
A margarint krémesre keverni kézi habverő közepes fokozatán,
majd a cukrot hozzáadva még 2 percig tovább keverni.
A habverő gyorsaságát alacsonyabb fokozatra állítani,
majd beletenni a vaníliacukrot, a diót és a lisztes keveréket.
/A tészta kicsit másmilyen lesz,
olyan "darabosnak" tűnik,
nem lesz teljesen összefüggő és kemény tészta./
Mutatóujjnyi hosszúságú és vastagságú rúdakat sodorni,
és egymástól 3 cm-re a sütőpapírra helyezni.
Kb. 15 percig sütni, amíg a teteje kicsit megkeményedik és a széle besötétedik.
Ízlés szerint dekorálható is:
miután kihültek, az egyik végüket a megolvasztott csokiba mártani, majd megszórni a diódarabkákkal.
Megjegyzés:
Diódarabkák helyett manduladarabkákat használtam a dekorációhoz.
Vágott mandulát nem találtam, csak mandula pálcikákat, így ahogy a képen is látszik, azokat vágtam össze kis darabkákra.
Dekorációnál lehet kretívkodni, pl színes tortabevonó, vagy kókuszreszelék is jól mutat rajta.
mandulás:
mogyorós:
színes tortadarával:
kókuszreszelékkel:
Teljes adagot sütöttem, de a képen már nem a teljes adag látszik, mert közben volt belőle csipegetés ;o)
Az első tepsit elég szellősen raktam a tésztával,
a 3 cm helyköz helyett inkább 5 cm-t hagytam.
A második tepsinél ezért kicsit közelebb raktam már őket,
így elég volt a kétszeri sütés.
Hozzávalók 25 darabhoz:
140 gramm liszt
1/2 teáskanál sütőport
1/4 teáskanál só
125 gramm margarin
80 gramm cukor
1 csomag vaníliáscukor
100 gramm darált dió
A dekorációhoz szükséges:
tortabevonó
diódarabkák (én mandulát használtam)
Elkészítés:
A sütőt előmelegíteni 180 fokra (légkeveréses 160 fok)
és kettő tepsit bevonni sütőpapírral.
A lisztet, a sütőport és a sót összekeverni.
A margarint krémesre keverni kézi habverő közepes fokozatán,
majd a cukrot hozzáadva még 2 percig tovább keverni.
A habverő gyorsaságát alacsonyabb fokozatra állítani,
majd beletenni a vaníliacukrot, a diót és a lisztes keveréket.
/A tészta kicsit másmilyen lesz,
olyan "darabosnak" tűnik,
nem lesz teljesen összefüggő és kemény tészta./
Mutatóujjnyi hosszúságú és vastagságú rúdakat sodorni,
és egymástól 3 cm-re a sütőpapírra helyezni.
Kb. 15 percig sütni, amíg a teteje kicsit megkeményedik és a széle besötétedik.
Ízlés szerint dekorálható is:
miután kihültek, az egyik végüket a megolvasztott csokiba mártani, majd megszórni a diódarabkákkal.
Megjegyzés:
Diódarabkák helyett manduladarabkákat használtam a dekorációhoz.
Vágott mandulát nem találtam, csak mandula pálcikákat, így ahogy a képen is látszik, azokat vágtam össze kis darabkákra.
Dekorációnál lehet kretívkodni, pl színes tortabevonó, vagy kókuszreszelék is jól mutat rajta.
mandulás:
mogyorós:
színes tortadarával:
kókuszreszelékkel:
Teljes adagot sütöttem, de a képen már nem a teljes adag látszik, mert közben volt belőle csipegetés ;o)
Az első tepsit elég szellősen raktam a tésztával,
a 3 cm helyköz helyett inkább 5 cm-t hagytam.
A második tepsinél ezért kicsit közelebb raktam már őket,
így elég volt a kétszeri sütés.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése