2010. október 20., szerda

3 # - Schwarzweißgebäck

( fekete - fehér süti )


Hozzávalók:


250 gramm liszt
+ a nyújtáshoz és formáláshoz
1 csipet só
100 gramm porcukor
200 gramm margarin
2 evőkanál kakaópor
1-2 tojásfehérje





Elkészítés:


Az összekevert liszt, só és porcukor tetejére rámorzsolni a margarindarabokat,
majd alaposan összegyúrni.

A tésztát két adagra osztani, az egyik felét összekeverni a kakaóporral.

Mindkét tésztadarabot gömb alakúra formálni, és a hütőszekrénybe rakni 90 percre.


Az általam is elkészített négyzethez, a következőket kell tenni:

- a tésztákból 3-3 darab egyforma vastagságú és hosszúságú hengert formálni

(mindkét tésztából maradnia kell még plusznak, a sárgából azért, hogy a külső részét is be lehessen majd fedni vele, a barnából pedig azért, hogy az arány egyenlő legyen a hengereknél)

- a képen látható sorrendben egymás mellé és egymás fölé helyezni őket

- a félretett sárga tésztadarabot sodrófával kinyújtani,
majd a hengereket betakarni vele

- kb. 5 mm vastagságú négyszetekre szeletelni


200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütni.





Megjegyzés:

Én a maradék barna tésztából, ahogy a képen is látszik, kis négyzeteket formáltam és úgy sütöttem meg.

Eltérő formákat is lehet csinálni a tésztákból, én ezt találtam első próbálkozásra a legegyszerűbbnek, de később ha mással is próbálkozom, az is bekerül majd ide :o)

A barna rész szerintem nem lett elég sötét, ennek az oka az lehet, hogy sima kakaópor helyett , instant ital kakaóport használtam.

A hozzávalóknál olvasható tojásfehérje csak abban az esetben kell, ha olyan dolgokat formázunk a tésztából, ahol egymásra kell őket "ragasztani". Ehhez szükséges a tojásfehérje.


Forrás: Grosses Weihnachts-Backhbuch



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése