Hozzávalók
60 gramm vaj
125 gramm liszt
fél teáskanál sütőpor
60 gramm porcukor
fél csomag vaníliás cukor
csipet só
1 tojás kettéválasztva
1 evőkanál kakaópor
fél evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
Elkészítés
Vajat, lisztet, sütőport, porcukrot,
vaníliás cukrot, sót és tojássárgáját összekeverni sima tésztává.
Kakaóport, porcukrot és tejet összekeverni,
majd belegyúrni a fele tésztamennyiséget.
Az így elkészült kettő tésztaadagot minimum 1 órára hütőszekrénybe rakni.
60 gramm vaj
125 gramm liszt
fél teáskanál sütőpor
60 gramm porcukor
fél csomag vaníliás cukor
csipet só
1 tojás kettéválasztva
1 evőkanál kakaópor
fél evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
Elkészítés
Vajat, lisztet, sütőport, porcukrot,
vaníliás cukrot, sót és tojássárgáját összekeverni sima tésztává.
Kakaóport, porcukrot és tejet összekeverni,
majd belegyúrni a fele tésztamennyiséget.
Az így elkészült kettő tésztaadagot minimum 1 órára hütőszekrénybe rakni.
A tésztalapokat egyenlő nagyságúra kellene nyújtani és csigává feltekerni.
De ez nekünk nem sikerült, mert a sima tészta túl száraz volt hozzá, folyton szétszakadt.
Helyette korongok lettek, aminek elkészítése így is nagy siker lett:)
A tojásfehérjét kemény habbá kell verni, ezzel ragasztottuk egymásra a korongokat.
180 fokon 15-20 percig sütni.
Nekünk elég keményre sikerültek, de dobozban tárolva javul a helyzet:)
Forrás
Nickeloden Dóra a felfedező
Az én süteményes könyvem
2012.
50.oldal
Nickeloden Dóra a felfedező
Az én süteményes könyvem
2012.
50.oldal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése