A bevezetőből már ki is derült,
hogy eddig nem voltam túl sikeres piskóta sütésben,
de úgy néz ki megtaláltam a receptet végre amivel nem esik össze a piskótám:)
Hozzávalók
(fél mennyiség az eredeti recepthez képest!)
250 gramm porcukor
4 tojás
200 gramm liszt
8 evőkanál víz
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
+porcukor a tetejére
Elkészítés
Tojásfehérjét 4 evőkanál vízzel és a csipet sóval kemény habbá verni.
Tojássárgáját 4 evőkanál vízzel és a porcukorral összekeverni.
Ebbe forgatni óvatosan a felvert habot és a szódabikarbónás-lisztes keveréket.
180 fokon 40-45 percig sütni.
Tipp a receptből: miután elkészült, a lenyitott sütőajtóra helyezni és ott hagyni hűlni, így nagyobb az esély hogy nem esik össze.
(fél mennyiség az eredeti recepthez képest!)
250 gramm porcukor
4 tojás
200 gramm liszt
8 evőkanál víz
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
+porcukor a tetejére
Elkészítés
Tojásfehérjét 4 evőkanál vízzel és a csipet sóval kemény habbá verni.
Tojássárgáját 4 evőkanál vízzel és a porcukorral összekeverni.
Ebbe forgatni óvatosan a felvert habot és a szódabikarbónás-lisztes keveréket.
180 fokon 40-45 percig sütni.
Tipp a receptből: miután elkészült, a lenyitott sütőajtóra helyezni és ott hagyni hűlni, így nagyobb az esély hogy nem esik össze.
Forrás
Kifőztük, Népszabadság gasztromelléklet, 2012. május, 24.oldal
'Napközis piskóta csokoládészósszal'
'Napközis piskóta csokoládészósszal'
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése