2013. február 15., péntek

62 # Cake pops - első sütinyalókám



A süti, amivel már régóta szemezgetek,
de soha nem voltam elég bátor, hogy belevágjak.
A receptek első ránézésre mindig túl hosszúak voltak,
és általában igyekszem gyorsan és egyszerűen, 
lehetőleg gyerekkel is elkészíthető sütiket keresni.
Viszont A PISKÓTA fele szinte kérte, hogy erre felhasználjam:)
Recept ITT.

Editnél találtam egy szimpatikus krémet, amihez minden kéznél is volt:
30 gramm vaj
70 gramm krémsajt
85 gramm porcukor
1 csomag vaníliás cukor
szükség esetén 1-2 kanál tej

A piskóta maradékot összemorzsoltam, ehhez adtam a krém felét.
Nekem többre nem is volt szükségem (tejre sem),
de én nem egész adag piskótával dolgoztam.
Szintén Editnél olvastam a tippet: ha töredezik a gombóc széle, akkor ujjunkkal tegyünk még hozzá kicsi krémet formázás közben, tökéletesen működött a dolog!
A kész gombócokat hütőbe tettem kb 2-2,5 órára.

Felolvasztottam egy kis csokit, majd csakapuffin-tól vett ötlettől vezérelve,
fogpiszkálók végét mártottam a csokiba és nyomtam a gombócokba.
Ismét hütőbe helyeztem, kb háromnegyed órára.

 100 gramm olvasztott étcsoki 12 darab gombócra lett elegendő,
a maradék 3 így fehércsokis lett.
A díszítés pedig egy 3 éves kezei közül került ki:)





Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése