..nálam épp húsvéti fonott kalács lett belőle:
Hozzávalók
350 gramm búzaliszt
50 gramm porcukor
35 gramm puha vaj
20 gramm friss élesztő
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
150 ml tej
csipet só
1 tasak Dr. Oetker reszelt citromhéj (vagy frissen reszelve)
Elkészítés
Élesztőt elkeverni a langyos tejben, majd hozzáadni a tojássárgájákat és a porcukrot.
Ehhez keverni a lisztet, vajat, tejet, sót és reszelt citromhéjat.
Addig gyúrni míg a kezünkről és a tálról is leválik.
Meleg helyen tartani min. fél órán keresztül.
Hat egyenlő részre osztani, majd kb. 30 cm-es rúdakat sodorni belőle.
A divany-on is látható videó alapján fontam össze őket, de több videó közül is válogathatunk:
Ezután megkenni tojással és meleg helyen pihentetni 20-30 percig,
majd ismét átkenni és még 15-20 percig meleg helyre tenni.
190 fokon 20-25 percig sütni.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése