2014. január 17., péntek

79 # Tiramisu golyó


Hozzávalók

Tészta
75 g étcsokoládé
165 g vaj
1 tojás
100 g cukor
50 g liszt
15 g étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál kávépor

Krém
60 g porcukor
fél teáskanál vaníliaaroma
50 g mascarpone
 


Elkészítés

75 gramm étcsokit 40 gramm vajjal víz felett megolvasztani.
A tojást 75 gramm cukorral habosra keverni, majd hozzáadagolni a lisztet, étkezési keményítőt, sütőport, sót és kávéport. Ehhez a masszához keverni az étcsokis krémet is.
Kiskanállal mérve kis gombócokat formálni és tepsire helyezni. A maradék 25 gramm cukrot a tetejükre szórni.
180 fokon kb. 5 percig sütni.

A krémhez a maradék 125 gramm vajat összekeverni 30 gramm porcukorral és a vaníliaaromával. 
A mascarponét a maradék 30 gramm porcukorral simára keverni, majd a két krémet összedolgozni.
A kihült kekszeket összeragasztani a kész krémmel.
 


Forrás
frisch gekocht, Dezember 2013, S.35

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése