Hozzávalók
Tortalaphoz
3 tojás
100 g cukor
40 g liszt
40 g étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 csipet só
Krémhez
5-6 lap zselatin
350 ml tej
30 g vaníliapudingpor
50 g cukor
1 cs. van.cukor
30 g liszt
150 g mascarpone
350 ml tejszínhab
300 g málna
1 cs. habfixáló
Csillagokhoz
50 g marcipánmassza
25 g porcukor
piros ételfesték
Elkészítés
A tojássárgáját krémesre keverni 2 evőkanál meleg vízzel és 60 gramm cukorral.
A tojásfehérjét a maradék 40 gramm cukorral habbá verni.
Összekeverni a lisztet, étkezési keményítőt, sütőport, kakaóport és sót, majd ehhez keverni óvatosan a tojássárgás krémet és a habot.
200 fokon sütni 15-20 percig, majd hűlni hagyni.
A zselatinlapokat a leírásnak megfelelően vízben áztatni.
3 evőkanál tejjel elkeverni a pudingport.
A maradék tejet összefőzni a cukorral, vaníliáscukorral és mákkal, ebbe keverni a pudingport, majd felfőzni.
A zselatinlapokból kiitatni a vizet, majd a pudingos krémbe keverni a mascarponéval együtt.
A krémet hűlni hagyni, közben többször keverni.
150 ml tejszínhabot habbá verni, majd a málnával együtt a krémhez keverni.
Egy kupola alakú tálat kibélelni fóliával, és a krém 1/3 részét beletenni. Ráhelyezni a félbevágott tortalap egyik részét, majd a maradék 2/3 rész krémet, és legvégül a másik tortalapot.
Hütőbe helyezni. (akár egész éjszakára)
A marcipánmasszát nagy darabokra törni, majd összedolgozni a porcukorral és 1-2 csepp festékkel. Kinyújtani, majd csillagokat vágni belőle.
A maradék tejszínhabot (200 ml) a habfixálóval kemény habbá verni.
A tortát óvatosan kifordítani a tálból, a tejszínhabbal megkenni, majd díszíteni csillagokkal.
Tálalásig hűvös helyen tárolni.
Forrás
frisch gekocht, Dezember 2013, S.68
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése