2014. március 1., szombat

85 # Gesztenyés kockák





Hozzávalók

4 tojás
200 gramm cukor
10 evőkanál langyos víz
200 gramm liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

250 gramm gesztenyemassza
500 ml tejszínhab
2 csomag habfixáló




Elkészítés

A tojást és a cukrot a langyos vízzel habosra keverni, 
majd hozzáadni a sütőporos lisztet és kakaóport.
180 fokon 30-40 percig sütni (tűpróba).

250 ml tejszínhabot habosra keverni egy csomag habfixálóval, 
maj belekeverni a reszelt gesztenyemasszát
(egy keveset félrerakni a tetejére díszítésnek!).
Ezt a gesztenyés masszát a kihűlt lapra kenni.

A maradék 250 ml tejszínhabot a másik csomga habfixálóval kemény habbá verni,
majd a gesztenyés massza tetejére kenni.



Megszórni gesztenyereszelékkel.
 Tálalásig hütőben tárolni.

 


Forrás







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése