Hozzávalók
4 tojás
200 gramm cukor
10 evőkanál langyos víz
200 gramm liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
250 gramm gesztenyemassza
500 ml tejszínhab
2 csomag habfixáló
Elkészítés
A tojást és a cukrot a langyos vízzel habosra keverni,
majd hozzáadni a sütőporos lisztet és kakaóport.
180 fokon 30-40 percig sütni (tűpróba).
250 ml tejszínhabot habosra keverni egy csomag habfixálóval,
maj belekeverni a reszelt gesztenyemasszát
(egy keveset félrerakni a tetejére díszítésnek!).
(egy keveset félrerakni a tetejére díszítésnek!).
Ezt a gesztenyés masszát a kihűlt lapra kenni.
A maradék 250 ml tejszínhabot a másik csomga habfixálóval kemény habbá verni,
majd a gesztenyés massza tetejére kenni.
Megszórni gesztenyereszelékkel.
Tálalásig hütőben tárolni.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése