Hozzávalók
200 gramm marcipánmassza
150 gramm liszt
120 gramm cukor
(nálam 50 gramm cukor és 70 gramm porcukor)
75 gramm (tea)vaj
6 db alma
2 tojás
1 cs. van.cukor
1 teáskanál sütőpor
(ízlés szerint porcukor a tetejére)
Elkészítés
Az almákat meghámozni, szeletelni és 50 gramm cukorral dinsztelni (kb 10-15 percig).
Lecsepegtetni és hűlni hagyni.
Tojásokat szétválasztani.
A tojássárgáját tésztává dolgozni a liszttel, sütőporral, 70 gramm cukorral, van.cukorral és vajjal.
A tésztát a tortaformába nyomkodni, szélén kb 2 cm szegélyt hagyni, majd minimum 30 percre hütőbe helyezni.
A tojásfehérjét a darabokra tört marcipánmasszával összekeverni.
Az almát a tésztára helyezni, majd a marcipánmasszás krémet is elosztani rajta.
Az almát a tésztára helyezni, majd a marcipánmasszás krémet is elosztani rajta.
150 fokon 40-50 percig sütni.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése