Hozzávalók
190 gramm őrölt dió
200 gramm őrölt mandula
40 gramm mandulacsíkok
80 gramm egész mandula
120 gramm cukor
30 gramm kakaópor
1 rúd vanília
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
6 tojás
100 ml langyos kávé
Elkészítés
Diót és a 200 gramm őrölt mandulát összekeverni a sóval, kakaóporral, vaníliás rúd kikapart belsejével és a szódabikarbónával.
A tojások fehérjét kemény habbá verni, majd összekeverni a cukorral és a tojások sárgájával, majd beleönteni a kávét is.
A habba forgatni a diós-mandulás keveréket, majd a 40 gramm mandulacsíkokat és 80 gramm egész mandulát is.
175 fokra előmelegített sütőben sütjük 40 percig (20 perc után érdemes lefedni).
Forrás
Az egyik kedvencem. :)
VálaszTörlés