2015. február 21., szombat

144 # Diós betűkeksz - liszt nélkül

Többször előfordult már velem, hogy vettem vagy kaptam valami sütős dolgot, de egy ideig csak állt szekrényben. Mint például EZ a szakácskönyv is.
Megláttam ezt a zenker betű/szám sütőformát leárazva és rögtön kellett. Aztán állt a szekrényben, közel egy évig.....



Úgy éreztem eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Első póba a betűkkel volt. A hátlapon egy recept mellett (amit most még nem próbáltam) szerepel egy használati útmutatás is, amit nagyon NEM ajánlok. A képek leírása alapján csak ráborítod a tésztát, aztán elkened rajta, és ha áttörlöd egy egyenes felülettel, akkor már mehet is a sütőbe. Hát nem.....mert mindenhol összemaszatolja és elkeni. Az első adagot így csináltam, rengeteg munka volt újra kitörölgetni a közökből a felesleget. Másodok adagnál így már egyenként a betűkbe nyomogattam a tésztát és egyengettem el. Időre ez sem volt rövidebb, de sokkal tisztább munka volt és szebb betűk lettek vele.

És most jöjjön az első betű-recept:



Hozzávalók

100 gramm darált dió
100 gramm kókuszreszelék
3 tojás
2 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
30 gramm kakaópor
+ porcukor a tetejére


Elkészítés

A hozzávalókat összegyúrni, a formába nyomkodni (vagy korongokat formálni belőle) és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütni.
Porcukorral megszórni.

Forrás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése