2016. március 2., szerda

182 # Burgonyás gombóc

Korábban már írtam a "régi" gombócokról.
Most itt a következő, egyenesen anyukám receptfüzetéből, amit 2004-ben írtam le vele, amikor elköltöztem a szülői házból...
Nem emlékszem, hogy korábban már megcsináltam volna. De most egy pakolás alkalmával előkerült ez a régi receptfüzet. És megcsináltam, és pontosan ugyanolyan íze volt mint gyerekkoromban ;o)


Hozzávalók
4 főre

800 gramm burgonya
250 gramm liszt
2 tojás
víz+só
zsemlemorzsa+cukor
tejföl, lekvár


Elkészítés
A burgonyát sós vízben, meghámozva és darabolva megfőzni.
Miután langyosra hűlt hozzáadni a 2 tojást és liszttel közepes keménységű tésztává gyúrni.
Rúdakat sodorni belőle, majd egyenlő nagyságúra vágni.

Sós vízben kifőzni a gombócokat.
Amikor a víz felszínére úsztak kiszedni őket, és beleforgatni a zsemlemorzsából és cukorból pirított bundába.
Tálalás tejföllel, cukorral vagy lekvárral.

Forrás
anyu receptfüzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése