A századik bejegyzést természetesen egy tortával kell ünnepelni,
a választásom pedig a Mango Birodalom Kft. jóvoltából egy mangókrémes torta lett.
A krémnél felhasznált aszalt mangót Te is megtalálod (hónap végéig akciós áron!) az online boltjukban itt:
http://bolt.mangobirodalom.hu/spd/1/Cebu-aszalt-mango-100-g
Nézz szét náluk, több trópusi aszalt gyümölcsöt találsz, és a nemrég használt kókuszolaj is beszerezhető az oldalon.
A termékeket postaköltség nélkül is át lehet venni a 3 budapesti címen kívül még Bicskén, Nagykovácsiban és Sopronban is.
És hogy a torta elfogyasztásában kik segédkeztek?
A recept végére az is kiderül ;o)
Hozzávalók
mini-tortalaphoz (14,5 cm átmérő)
70 gramm vaj
70 gramm cukor
1 tojás
3 teáskanál víz
100 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
krémhez
200 gramm Frischkäse (pl EZ)
75 gramm natúr joghurt
50 gramm porcukor
1 teáskanál citromhéj (biócitromból vagy csomagolt reszelt citromhéj)
200 ml tejszínhab
1 csomag habfixáló
+1 evőkanál porcukor
150 gramm Cebu aszalt mangó
Elkészítés
A tortalaphoz a vajat, cukor, tojást és vizet összekeverni,
majd hozzákeverni a sütőporos lisztet.
180 fokon kb 40-45 percig sütni.
A krémhez a krémsajtot és a joghurtot krémesre keverni,
majd hozzáadni a porcukrot és citromhéjat.
A tejszínhabot a habfixálóval és 1 ek porcukorral habosra keverni,
majd óvatosan a sajtkrémes krémmel simára keverni.
A tortalaphoz a vajat, cukor, tojást és vizet összekeverni,
majd hozzákeverni a sütőporos lisztet.
180 fokon kb 40-45 percig sütni.
A krémhez a krémsajtot és a joghurtot krémesre keverni,
majd hozzáadni a porcukrot és citromhéjat.
A tejszínhabot a habfixálóval és 1 ek porcukorral habosra keverni,
majd óvatosan a sajtkrémes krémmel simára keverni.
150 gramm aszalt mangót kockára vágni, és ehhez 4-5 evőkanál krémet keverni.
(A maradék krém és 50 gramm aszalt mangó is felhasználásra került, ezt majd egy másik receptben, hamarosan...)
A krémet kis időre hütőbe helyezni.
A kihűlt tortalapot félbevágni.
Az alsó részét megkenni a mangós krémmel,
ráhelyezni a tetejét, majd a maradék krémet elsimítani rajta.
Fogyasztásig hütőben tárolni.
Dalma és Kornélia tesztelték a tortát, nekik ízlett :)
És Neked?
És Neked?
Forrás
tortalap
http://timiakonyhaban.blogspot.hu/2014/01/82-gyors-egyszeru-es-nagyon-finom-mini.html
krém
http://www.essen-und-trinken.de/rezept/787/mangotorte.html#
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése