2014. június 16., hétfő

102 # Nyuszitorta


Húsvét óta áll szerkesztés alatt, épp ideje megmutatnom :o)
Nem olyan nehéz, mint amilyennek kinéz, nyugodtan vágjatok bele szülinapokra is.
Válassz olyan tortalapokat amiket egyszerűen elkészítesz és krém pedig lényegében bármi lehet ami fehér.



Hozzávalók

2 db tortalaphoz:
2x70 gramm vaj
2x70 gramm cukor
2x1 tojás
2x3 teáskanál víz
2x100 gramm liszt
2x1 teáskanál sütőpor

krémhez:
  250 ml tejszínhab (folyékony)
  fél csomag zselatin fix
100 gramm marcipánmassza
  125 gramm mascarpone
  2-3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint több)

díszítéshez:
marcipánmassza
színes ételszínezék
étcsokoládé
 cukorgyöngyök


Elkészítés

 A krémhez a marcipánmasszát és a mascarponet simára keverni.
A lehütőtt tejszínt elkészíteni a zselatin fix leírása szerint, majd hozzákeverni a porcukrot ízlés szerint.
Ehhez keverni a marcipános-mascarpones masszát, majd minimum 2 órára hütőbe helyezni.

Mini tortaformát használtam nyuszialapnak.
A kettő tortát elkészíteni egymás után:
összekeverni a vajat, cukrot, tojást és vizet, majd ehhez adagolni a sütőporos lisztet.
180 fokon 40-45 percig sütni.
Az egyik tortaalapot elvágni az alábbi minta alapján:


Így lesz belőle nyuszi:


A krémmel befedni az egészet:



Amíg elkészítjük a díszítést, addig a nyuszit hütőben tároljuk.



Fogyasztásig hütőben tárolni.



Forrás






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése