Húsvét óta áll szerkesztés alatt, épp ideje megmutatnom :o)
Nem olyan nehéz, mint amilyennek kinéz, nyugodtan vágjatok bele szülinapokra is.
Válassz olyan tortalapokat amiket egyszerűen elkészítesz és krém pedig lényegében bármi lehet ami fehér.
Válassz olyan tortalapokat amiket egyszerűen elkészítesz és krém pedig lényegében bármi lehet ami fehér.
Hozzávalók
2 db tortalaphoz:
2x70 gramm vaj
2x70 gramm cukor
2x1 tojás
2x3 teáskanál víz
2x100 gramm liszt
2x1 teáskanál sütőpor
krémhez:
250 ml tejszínhab (folyékony)
fél csomag zselatin fix
100 gramm marcipánmassza
125 gramm mascarpone
2-3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint több)
díszítéshez:
marcipánmassza
színes ételszínezék
étcsokoládé
cukorgyöngyök
Elkészítés
A krémhez a marcipánmasszát és a mascarponet simára keverni.
A lehütőtt tejszínt elkészíteni a zselatin fix leírása szerint, majd
hozzákeverni a porcukrot ízlés szerint.
Ehhez keverni a marcipános-mascarpones masszát, majd minimum 2 órára hütőbe helyezni.
Mini tortaformát használtam nyuszialapnak.
A kettő tortát elkészíteni egymás után:
összekeverni a vajat, cukrot, tojást és vizet, majd ehhez adagolni a sütőporos lisztet.
180 fokon 40-45 percig sütni.
Az egyik tortaalapot elvágni az alábbi minta alapján:
Így lesz belőle nyuszi:
A krémmel befedni az egészet:
Amíg elkészítjük a díszítést, addig a nyuszit hütőben tároljuk.
Fogyasztásig hütőben tárolni.
Forrás
tortalap 2x ez: http://timiakonyhaban.blogspot.hu/2014/01/82-gyors-egyszeru-es-nagyon-finom-mini.html
nyusziforma ötlet: http://kiskukta.blogspot.se/2010/04/nyuszi-torta.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése