2014. június 21., szombat

103 # Túrós-csokis torta




Hozzávalók

alap
65 gramm étcsokoládé
65 gramm vaj
40 gramm cukor
1 tojás
35 gramm liszt

 felsőrész
500 gramm túró
200 ml tejszín
50 gramm cukor
1 reszelt citromhéj (vagy csomagolt)
1 csomag zselatin fix
100 gramm étcsokoládé + a tetejére



Elkészítés

A tortalaphoz megolvasztani az étcsokoládét, majd hűlni hagyni. A vajat habosra keverni a cukorral, tojással, liszttel, majd ehhez önteni a megolvasztott csokoládét.
180 fokon 20-25 percig sütni.

Miután teljesen kihűlt a tortalap, kockára vágni a 100 gramm étcsokoládét, a túróhoz pedig hozzákeverni a tejszínt, cukrot, citromhéjat és végül a zselatin fixet. Jól összedolgozni, majd belekeverni a csokidarabokat.
A krémet a kihűlt lap tetejére kenni, rácsurgatni a megolvasztott csokit és tálalásig hütőben tárolni.



Forrás





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése