Hozzávalók
alap
65 gramm étcsokoládé
65 gramm vaj
40 gramm cukor
1 tojás
35 gramm liszt
felsőrész
500 gramm túró
200 ml tejszín
50 gramm cukor
1 reszelt citromhéj (vagy csomagolt)
1 csomag zselatin fix
100 gramm étcsokoládé + a tetejére
200 ml tejszín
50 gramm cukor
1 reszelt citromhéj (vagy csomagolt)
1 csomag zselatin fix
100 gramm étcsokoládé + a tetejére
Elkészítés
A tortalaphoz megolvasztani az étcsokoládét, majd hűlni hagyni. A vajat habosra keverni a cukorral, tojással, liszttel, majd ehhez önteni a megolvasztott csokoládét.
180 fokon 20-25 percig sütni.
Miután teljesen kihűlt a tortalap, kockára vágni a 100 gramm étcsokoládét, a túróhoz pedig hozzákeverni a tejszínt, cukrot, citromhéjat és végül a zselatin fixet. Jól összedolgozni, majd belekeverni a csokidarabokat.
A krémet a kihűlt lap tetejére kenni, rácsurgatni a megolvasztott csokit és tálalásig hütőben tárolni.
180 fokon 20-25 percig sütni.
Miután teljesen kihűlt a tortalap, kockára vágni a 100 gramm étcsokoládét, a túróhoz pedig hozzákeverni a tejszínt, cukrot, citromhéjat és végül a zselatin fixet. Jól összedolgozni, majd belekeverni a csokidarabokat.
A krémet a kihűlt lap tetejére kenni, rácsurgatni a megolvasztott csokit és tálalásig hütőben tárolni.
Forrás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése