2014. december 1., hétfő

123 # Marcipános szív torta


Az első recept az ígért szülinapi sütik közül az a torta, ami a nagy napon várta az ajándékokkal együtt. Alapja egy kakaós tortalap, a krém és díszítés marcipános.

Hozzávalók

tortalaphoz:
3 tojás
100 gramm cukor
40 gramm teljes kiőrlésű liszt (vagy sima)
40 gramm étkezési keményítő
1 teásk. sütőpor
1 evők. kakaópor
csipet só

krémhez:
250 ml tejszínhab
fél csomag zselatin fix
100 gramm marcipánmassza
125 gramm mascarpone
2-5 evőkanál porcukor

díszítéshez:
50 gramm marcipánmassza
2-3 csepp piros ételszínezék
25 gramm porcukor

+ lekvár a két lap közé (nálam barack)


Elkészítés

A tortalappal kezdjük, ehhez a tojássárgáját krémesre keverni 2 ek. meleg vízzel és 60 gramm cukorral.
A maradék 40 gramm cukrot a tojásfehérjével habosra keverni.
A lisztet összekeverni az étkezési keményítővel, sütőporral, kakaóporral és sóval, majd ehhez adagolni a krémet és a habot.
200 fokon 15-20 percig sütni.

Elkészíthetjük közben a krémet, mert felhasználás előtt hütőben kell állnia.
A marcipánmasszát és a mascarpone-t simára keverni.
A tejszínhabot a zselatin fix leírása alapján elkészíteni, majd hozzákeverni ízlés szerint a porcukormennyiséget.
Végül összekeverni a kettőt és hütőbe rakni.

A kihűlt tortalapot kettévágni és az alsó részt megkenni lekvárral és egy réteg krémmel.


Ráhelyezni a felső részt, és az egészet bevonni krémmel.


A tortát hütőbe helyezni, míg elkészül a díszítés.

A marcipánmasszát darabokra törni, belecseppenteni az ételszínezéket és összegyúrni a porcukorral. Használj konyhai kesztyűt hozzá lehetőség szerint.
A színes marcipánmasszát kinyújtani és a kívánt sablonnal körbevágni.
 A maradék marcipánt használhatod körbe és az oldalára díszítésnek.


A kész tortát fogyasztásig hütőben tárolni!



Forrás

tortalap és díszítés:
krém:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése